Kecskék

Jenő, a menő
Jenci az első kecskénk, 2011. februári születésű bak, szánentáli anyától és apától. Igazi ARC, jófej, hízelgős, bátor, önálló, az ideálunk, ha kecskéről van szó. Bak léte ellenére barátságos, kedves, de azért megvan benne az önérzet és bátorság, gondolkodás nélkül szembefordul a kutyáinkkal, és nem foglalkozik vele, hogy merre tart a nyáj, ő csak megy a saját feje után. Kedvességével és jó természetével biztosította fix helyét a farmon, bármit tesz is le az asztalra tenyészbakként, ő már velünk marad - ha máshogy nem, hát herélt jelzőbakként.
Jenőke sajnos 2012. áprilisában örökre itthagyott minket...

Zerge

Zergencs 2011. májusi születésű gödölye, fajtatiszta alpesi kecske. Nem egy vakmerő jellem, elég sokáig tartott, míg meg tudtuk szelidíteni, és még most sem bízik meg bennünk annyira, mint Jenőke. Agilis, mozgékony kis jószág, és annak ellenére, hogy a legfiatalabb, a nyájon belül meglepően jól érvényesül.

Manci

2010-es születésű keverék anya. Sejtésünk szerint szánentáli és alpesi vér lehet benne, de ez csak spekuláció :) Jól tejelő, barátságos, jámbor kecskelány, kifejezetten keresi az ember társaságát. Nyájon belül ő az omega, ezért rá külön is oda kell figyelni, hogy jó kondiban maradjon. Tejelő képességeivel meg vagyunk elégedve, könnyen fejhető, nagyon szép tőgyalakulású.

Lujza

2010-es születésű anya, gidájával együtt került hozzánk. Beazonosíthatatlan fajtájú (talán szánenteli van benne) kecske, a legnagyobb termetű az anyáink közül, a gidája is hozzá hasonlóan hatalmas volt. Sajnos tejleadásban eddig nem remekelt, bár remek tőgyalakulása van. Viszont nagyméretű gidákat is ellik, így valószínűleg a vágóállat-előállításban bontakoztathatja majd ki képességeit.


Mici

2008-as születésű núbiai keverék (-nek mondott) anya. Kifejezetten hízelgős, domináns jellem, nem félős vagy kapkodós. Domináns személyiség, de szerencsére nem zsarnok természet. Jól nevelő anya, és tejtermelésben sincs rá panasz.
Szőke

2010-es szülestésű keverék (valószínűleg parlagi) anya. Lujzi bak gidájára cseréltük, már laktációja végén került hozzánk. Még nem sikerült teljesen megszelidíteni, bár egyre jobban viseli az emberi társaságot, még mindig hajlamos meg-megugrani. Sajnos elég agresszív természetű, ok nélkül is bántja a többieket, tejleadását tekintve pedig nem egy kimagasló állat. Valószínű, hogy nem marad nálunk sokáig.
János

2006-os születésű fajtatiszta alpesi bak. Eredeti gazdái Janinak hívták, de ahogy megláttuk megállapítottuk, hogy ez nem Jani, hanem már János... Hatalmas termetű, impozáns bak, tisztában van az erejével, de ennek ellenére szerencsére nyugodt, barátságos természetű. A terelőkutyával voltak összetűzései, de ha van választási lehetősége, akkor inkább ő enged. A 2012-es születésű gidáinknak ő az apja, viszont küldetése teljesítésével megváltunk tőle, ő lett a 2013-as Kozel sörreklámok sztárja!


Hetyke

János x Lujza gödölye, 2012. március elején született, az egyik kedvencünk. Kézzel neveltük, így kedves, hízelgős, barátságos, puszilkodós lányka lett.
Manó

Kis fülei miatt kapta a nevét, János x Szöszi gödölye. Szintén 2012. márciusának elején született. Egyelőre barátságosabb mind az emberrel mind a többi kecskével, mint az anyja. Reméljük megtartja ezt a jó szokását.


Kormos & Muci

2012. márciusi gödölyék, János x Mici párosításból, sejtésünk szerint ők legalább 75%os alpesiek (de ugye minimum 50 :)), nagy reményeket fűzünk hozzájuk. Sajnos a kézzel nevelésük nem sikerült, egyáltalán nem fogadták el a cumit, így míg el nem kezdtek szilárdat enni, az anyjuknál maradtak (ami azért bosszantó, mert ő a legjobban tejelő). A csődöt mondott kézzel nevelés ellenére ők is barátságosak, felugrálósak, nem félnek az embertől.
Muci sajnos 2012. májusának elején egyik reggelre felfújódott és elpusztult...Rozi

2012. utolsó gödölyéje, Lujza & János leszármazott.