Ha már egyszer Pécs a "mediterrán hangulatok városa", mondhatni ideillik ez az összeállítás is: fokhagymás - olivabogyós. Ismét nem saját tollal ékeskedem, ezt az ötletet nagynéném és anyukám javasolta (egymástól függetlenül ugyanazon a napon), engem meg elkapott a gépszíj - ahogy általában, ha valami újjal tudok kísérletezni - és még aznap elmentünk megvenni a hozzávalókat. Hogy színesebb legyen a dolog zöld- és fekete bogyót is kevertem hozzá, és annyi fokhagymát, hogy éppen megbolondítsa. Az online rajongótábor ezt is szívesen fogadta, de a konkrét próbatétel még hátravan: ma ugrik a sóba, és leghamarabb holnap lehet kóstolgatni.
Van egyébként saját ötlet is néhány talonban, sejtem, hogy nem fogom feltalálni a spanyol viaszt, de jó dolog tervezgetni. Már van egy ötletünk pizzás verzióra, ki akarom próbálni a csilist is felturbózva nemes paprikával, most készül egy 3-féle borssal fűszerezett sajt, de izgatja a fantáziámat a petrezselymes-borsos, fokhagymás-borsos verzió is. És már van a fagyóban kultúra is kemény sajthoz, illetve fehér penészes kultúra lágy sajthoz (ez lesz a mai terv). Illetve ha egyszer összegyűlik annyi natúr sajtom (megfüstölés nélkül), hogy fussa belőle, akkor akarok csinálni egy rolni mozzarellát is.
No, de mindent a maga idejében, most először legyen kész a mediterrán sajtocskám.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése