2012. május 27., vasárnap

A krémes

Szóval az úúúgy volt... hogy megsavanyodott egy adag tejem, és mint ahogy ilyenkor szoktam, túrót akartam belőle csinálni. No de a kecsketej ugye nem alszik meg úgy hipp-hopp, mint a tehéné (ahogy azt már írtam korábban), kell neki egy kis segítség. Ám nem volt otthon más aznap, mint a múltkori sajtomból egy adag félretett savó, így egy életem-egy halálom felkiáltással azzal próbáltam meg túrót kreálni. No, ez nem sikerült. Alakult viszont helyette egy érdekes állagú matéria, ami ízre viszonylag közel állt a túróhoz, ám annál sokkal krémesebb volt. Végül megettük kőrözöttnek, és elkezdett piszkálni a krémsajt témája. Így készült el hát az első adag krémsajtom, immár célirányosan. Finom lett, no.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése